Contactgegevens

Basisschool Fonkel

Weidestraat 18
5275 AR Den Dungen

T 073 - 5944254
E fonkel@cadansprimair.nl

Directeur 

Wilma Steenbakkers 

 
 
Activiteiten buiten school
17-09-2019

Sjors Sportief - gezinspraatje

Alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Sint-Michielsgestel hebben het prachtige Sjors Sportief/Creatief boekje mee naar huis gekregen! Bedankt voor jullie enthousiaste medewerking! 

Klik hier voor het gezinspraatje.

Hé keukenprins of -prinses!
Doe je mee met Keukenbazen?

Ben jij een echte KEI in de keuken of vind je koken gewoon hartstikke leuk? Doe dan mee aan de Keukenbazen Battle. Keukenbazen is een hele leuke én hele spannende kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar in Noordoost-Brabant. Doe mee met een team van 2 of 3 vrienden of vriendinnen en win!

Wat moet je doen?
Dit is de opdracht: bedenk en maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt. Wat je kookt mogen jij en je teammaatjes helemaal zelf weten. Gezonde en lekkere ingrediënten kun je halen bij boeren en boerderijwinkels in de buurt. Dat is niet verplicht, maar wel extra leuk! Kijk op www.keukenbazen.nl wat je kunt kopen bij welke boer of boerderijwinkel. Je kan je gerecht inzenden tot en met zondag 22 september. Dat doe je via www.keukenbazen.nl.

Chefkoks jureren
In jouw gemeente doen natuurlijk meer teams mee. In elke gemeente kiest een echte chefkok uit alle inzendingen het team met het beste gerecht. Dat team gaat door naar de grote finale: de Mega Live KookBattle. De kok coacht het team tijdens de finale.

De finales
De Mega Live KookBattle is op zaterdag 5 oktober bij het Koning Willem I College in Den Bosch. Dan koken alle teams die wonnen in hun gemeente hun gerecht. Een topjury kiest het beste gerecht. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner op woensdag 9 oktober, ook weer in Den Bosch.

Drie prijzen
Er zijn drie prijzen te winnen: de hoofdprijs, de prijs voor het meest creatieve gerecht en de prijs voor de ‘beste smaakcreatie’.

Zo doe je mee
Alles over meedoen met Keukenbazen vind je op www.keukenbazen.nl.
Lees daar ook hoe we omgaan met jouw privacy.

Niks missen van Keukenbazen? Like en volg Keukenbazen op Instagram, Facebook en YouTube:
https://www.instagram.com/keukenbazen/
https://www.facebook.com/keukenbazen/
YouTube: http://bit.ly/2cgW9OC 

Op YouTube vind je ook de trailer van Keukenbazen, vlogs van onze eigen Keukenbazen-vloggers Isabelle en Charlotte en nog veel meer filmpjes.

We kijken uit naar je aanmelding!

Kennismaken met schaken

Schaakclub HMC Den Bosch biedt ook de kinderen van uw school de kans om te leren schaken. We doen dat vanuit ons enthousiasme voor het spel, maar wist u dat de schaaksport ook een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van kinderen?

Klik hier voor informatie.

Litserborg Express

Bekijk het nieuwsoverzicht