Zorgadvies team

 

Heeft u vragen? Wilt u tips of adviezen over de opvoeding van uw kind? Of heeft u twijfels over de gezondheid van uw kind? U kunt altijd een afspraak maken met de GGD Jeugdgezondheidszorg via tel. 0900 – 46 36 443, bereikbaar elke werkdag van 08.00 tot 17.00 uur. U kunt ook terecht op het inloopspreekuur bij het consultatiebureau. Meer informatie is te vinden op onze website: www.ggdhvb.nl. Of bel de opvoedhelpdesk: 0800-6441414

De leden van het ZAT team op Fonkel zijn:

Sanne van de Westelaken, IB-er BS Fonkel
Heleen Rutten, jeugdarts GGD, h.rutten@ggdhvb.nl 
Jessie Kostermann, jeugdverpleegkundige GGD, j.kosterman@ggdhvb.nl
Aletta van der Hagen, schoolmaatschappelijk werker Farent, alettavanderhagen@farent.nl 

Hallo wij zijn Aletta van der Hagen, Jessie Kosterman en Heleen Rutten en  we zijn verbonden aan Basisschool Fonkel vanuit het Basisteam Jeugd en Gezin (BJG). Het BJG ondersteunt bij opvoed- en opgroei vragen. Als u vragen heeft over de ontwikkeling of het gedrag van uw kind is het fijn als u dit kunt bespreken met de leerkracht of intern begeleider op school. Als de school vragen heeft dan zullen zij dit met u bespreken. Samen kunt u dan kijken of het goed is om uw kind aan te melden en eventueel te bespreken in het Zorg Advies Team (ZAT).
Afhankelijk van de vraag bekijken we wie er aansluit bij het ZAT. Als u samen met school besluit om uw kind te bespreken in het ZAT dan zullen we, samen met u, de vragen op een rij zetten en kijken welke hulp passend is. In sommige situaties kan de hulp geboden worden vanuit de leden van het ZAT en in andere situaties is er meer gespecialiseerde ondersteuning nodig. In het laatste geval dan kunnen de leden van het ZAT helpen om de hulp te regelen via het Basisteam Jeugd en Gezin. 

We willen graag ondersteuning bieden als de problemen nog klein zijn om zo te voorkomen dat ze groter worden.