School

De architectuur van ons Kindcentrum "De Immenkorf"

Ons Kindcentrumgebouw de Immenkorf duidt op twee hexagonale (zeshoekige) vormen. De vertaling naar een bijenkorf is snel gelegd.

Bijen zijn natuurlijk hele interessante wezens en er is veel studie en informatie over. Om een aantal voorbeelden te geven: ze leven in kolonies, leven in beschutte plekken, hebben een eigen ecosysteem, zijn ijverig (werkbijen) en verantwoordelijk voor de bestuiving van ontzettend veel plantensoorten, en ze produceren heerlijke honing op de kop toe. Kortom, de leefomgeving en de functie van een (honing) bij heeft een aantal letterlijke en figuurlijke overeenkomsten met het kindcentrum.

De architectuur is overeenkomstig.
Bestuiving is een kernwoord in educatie: het overbrengen van info, normen en waarden, enz. Het ecosysteem is ook interessant, de educatieve partners vormen een ecosysteem waar kinderen kunnen floreren. Bijen zijn ook hele sociale beestjes en vormen hechte gemeenschappen waarin verschillende 'kasten' elkaar accepteren en stimuleren. De bezige bij. Je kent de uitdrukking. Je kunt stellen dat bijen harde werkers zijn / hebben een positieve en productieve instelling.

De naam van de school 

De volgende gedachten hebben geleid tot de naam "Fonkel":

  • De meeste medewerkers van onze school vinden dat we een schitterend beroep hebben.
  • Wij werken met het kostbaarste bezit van ouders, hun "diamantjes"
  • Elk diamantje is van nature mooi, of ze nu glad of ongepolijst zijn.
  • Onze taak is om ze laten schitteren.

Partners binnen ons kindcentrum:

  • Kinderdagverblijf de Teigetjes
    Het peuterarrangement van de Teigetjes is te vinden in de Litserborg, het Kinderdagverblijf zit in ons Kindcentrum.

  • BSO Bolderburen
    De BSO voor de kinderen van groep 1 t/m 3 is gehuisvesd binnen ons Kindcentrum. De oudere kinderen (groep 4 t/m 8) zitten op locatie de Wegwijzer.